apr
02
2014

Tilst – stadig et dejligt sted at bo

Månedens indspark er fra Fællesrådets formand Knud Erik Byrialsen og omhandler, hvorledes Tilst har været meget i mediernes søgelys. Fællesrådet opfordrer til en langsigtet, forebyggende indsats og forældreansvar. Fortsæt læsning


Velkommen-til-Tilst_coverTilst – et dejligt sted at bo.

Overskriften blev brugt i Fællesrådets folder ”Velkommen til Tilst”, som blev husstandsomdelt sommeren 2013.
Det var samtidig en markering af Fællesrådets 25 års jubilæum.

Tilst er stadig et dejligt sted at bo.

 

Det var ellers ikke det indtryk man fik i løbet af det sidste halvår af 2013 ifølge medierne.
Overskrifter som ”Unge bøller hærger i Aarhus-forstad” (forsiden af Stiften d. 5/6 2013) og ”Unge stjæler med arme og ben” (Stiften d. 5/6 2013) plus andre overskrifter var kedelig læsning.
Senere kom så overskrifterne med stenkast mod busserne.

2013-05-31 10.23.07Ingen af hændelserne er på nogen måde acceptable, men medierne pustede det op og blandede tingene sammen.

For at sige det lige ud: Det var træls med disse overskrifter.

Der skal mange positive historier om Tilst for at ændre synet på vores område.
Medierne skabte et meget negativt billede af Tilst. Mediedækningen var meget ensidig og unuanceret.

Fællesrådet har kendskab til flere personer, der udtalte sig positivt om Tilst, men disse udtalelser blev ikke sendt på TV2 Østjylland, som nok var de værste i denne sammenhæng.

Fællesrådet har fået flere henvendelser angående de ovennævnte hændelser i Tilst. Som fællesrådsformand har jeg deltaget i flere møder og på disse møder har jeg efterlyst handling også fremadrettet. Det er ikke nok ”at slukke branden”. Der skal også etableres en forebyggende indsats, således at Tilst ikke fremkalder negative overskrifter i medierne.

banner_960_150_px2.jpg

Det er nok lidt for tidligt at fortælle om, hvilke initiativer der tænkes på. Men gode kræfter arbejder på sagen.

I denne sammenhæng må vi ikke glemme forældrenes rolle. Det er meget vigtigt, at forældrene snakker med deres børn om, hvad de laver, når de bevæger sig rundt i Tilst. Det hører heller ingen steder hjemme, at børn færdes meget sent ude om aftenen. Det skal vi som Fællesråd ikke blande os i, men blot påpege, at det måske ikke er så god en idé.