dec
03
2014

Tilst-kvinder uddannet i vandet

Torsdag den 13. november modtog 26 aarhusianske kvinder i alderen 16-52 år med anden etnisk baggrund end dansk deres diplom for deltagelse i svømmeinstruktørkursus under Idræt+. Seks kvinder fra Tilst deltog i kurset. Fortsæt læsning


Søndervangskolen dannede torsdag den 13. november ramme om overrækkelse af diplomer til de 26 aarhusianske kvinder med minoritetsbaggrund, der henover dette efterår har uddannet sig som svømmeinstruktører under Idræt+. Uddannelsen har varet 20 timer fordelt på fem moduler, og er blevet afholdt i svømmehallen på Tilst Skole, Tovshøjskolen og Søndervangskolen.

Svømmeinstruktører2Diplomerne blev overrakt af Rabih Azad-Ahmad, som er rådmand for Kultur og Borgerservice ved Aarhus Kommune. Kvinderne fik stor ros med på vejen af rådmanden, som ser dem som rollemodeller, ligesom han ser frem til at byens svømmehaller får besøg af endnu flere minoritetskvinder fremover.

”Jeg er stolt over, at I er så mange kvinder, der vil påtage sig det ansvar at undervise andre kvinder i at svømme. I er dermed rollemodeller for mange kvinder i byen, og jeres rolle er vigtig på den måde, at I er uundværlige for de kvinder, som ellers ikke er aktive og finder vej til svømmeaktiviteter”, sagde Rabih Azad-Ahmad.

”At bevæge sig er en investering i et sundere liv, og et liv med mere kvalitet. Det er også en livsstil for jer, og det vil I gerne lære til andre. Jeg glæder mig derfor til at høre om mange nye kvinder i både svømmehallerne og jeres foreninger. I sætter gang i bevægelse i byen”, sluttede han.

Herefter overrakte han diplomer til hver enkelt af de stolte kvinder.

Efter uddannelsens afslutning tilbyder Sport & Fritid ved Aarhus Kommune, at kvinderne får tilknyttet en mentor til deres forening. Mentoren skal give de nye svømmeinstruktører sparring på deres undervisning og understøtte dem i planlægningen af undervisningen.

Herudover tilbydes kvinderne i foråret 2015 et livredderkursus kun for kvinder, der bliver udbudt i samarbejde mellem Den Aktive Kvindeforening, Sport & Fritid ved Aarhus Kommune og DGI Østjylland.

Om svømmeinstruktøruddannelsen ved Idræt+
Uddannelsesforløbet arbejder med kvindernes svømmefaglighed med fokus på deltagernes undervisningskompetencer. Målet med uddannelsen er, at kvinderne klædes på til at kunne indgå i lokale foreningers svømmeaktiviteter på trænerniveau.

Gennem hele uddannelsesforløbet er der fokus på arbejdet med deres pædagogiske og didaktiske kompetencer. Undervisningen foregår dels i teorilokalet og dels i svømmehallen, hvor kvinderne har prøvet at undervise hinanden og en gruppe prøvekaniner.

Idræt+ er et partnerskab mellem Aarhus Kommune og DGI Østjylland.