jan
24
2015

Lad os passe på din historie

I hele februar måned udstiller Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening billeder fra året der gik i Tilst på biblioteket. Men hvad er det egentlig de ellers laver? Læs her og bliv meget klogere. Fortsæt læsning


Foreningens formål er at bevare og udbrede kendskabet til lokalhistorien ved hjælp af bl.a. foredrag, fortælleaftener, besøg i lokalsamfundet, og hvad vi ellers kan finde på. Hvis du har et ønske eller en god idé, er du meget velkommen til at kontakte os.

Arkivet modtager meget gerne både foreningsarkiver og private arkiver – såsom fotos, kort, tegninger, skøder, foldere, bøger og tidsskrifter m.m. Vi har tavshedspligt, og du kan få dine afleveringer klausuleret i henhold til gældende arkivlov. Alle materialer registreres, så det er let at finde frem.

tilst_logoFortæl din familie, venner og bekendte med tilknytning til Tilst, Kasted og Geding om muligheden for at bevare sin egen og familiens historie for eftertiden.

De personer, der kommer til os med et spørgsmål om familie, butikker, gårde eller huse, som de mangler oplysninger om, bliver utroligt glade, når vi kan hjælpe dem med kopier af billeder, dokumenter eller andre oplysninger. Den glæde er vores betaling!

Da det er frivilligt og ulønnet arbejde, som vi udfører, skal der heller ikke betales skat af det, og højere lykke kan man da næsten ikke opnå!

Du kan eventuelt gå ind på vores hjemmeside www.tilstarkiv.dk og se, hvad det går ud på. Der finder du også åbningstider for både arkivet og museet. Du kan også ringe eller komme og besøge os og få en snak om, hvordan det er skruet sammen.

Egnsmuseet i Tilst:
Formålet med Egnsmuseet er at give et bredt indblik i almue-samfundets hverdag tilbage i tiden. Samlingen fordeler sig hovedsagelig på husgeråd, værktøj, landbrugsredskaber m.m. og består i dag af godt 1400 effekter.

Gotisk-gruppen:
Vi er nogle stykker, som i vinterhalvåret mødes tirsdag aften i lige uger fra kl. 19.00-22.00, hvor vi læser/tyder gamle dokumenter. Det lyder måske ikke så spændende, men det er lige netop det, det er. Man mærker et pust af historiens vingesus.

NØDRÅB:
Lokalhistorisk Arkiv, Egnsmuseet og Gotisk-gruppen har ét fælles træk: Vi trænger alle til flere hjælpende hænder – så har du lyst, eller kender du én eller flere, som har, ja så kom bare. Vi skal nok tage godt imod dig!

Vi skal ikke lægge skjul på, at vi ligger i den tunge ende af aldersskalaen, så hører du til i den knapt så tunge ende, kan du jo bringe gennemsnitsalderen ned, men uanset din alder, skal du være så hjerteligt velkommen, for der er et stort behov for friske kræfter.

E-mail:
Vi gør endnu engang opmærksom på, at vi gerne vil have jeres e-mail-adresser, så vi kan spare portoen. Til gengæld vil vi så fremover sende en mail nogle dage inden et planlagt arrangement.